BLADE RUNNER’IN DEVAM FİLMİNİN AKIBETİ BELLİ OLUYOR

BLADE RUNNER’IN DEVAM FİLMİNİN AKIBETİ BELLİ OLUYOR


çildirt Bizi Ridley Scott


Bilim kurgu sineması tarihinin en zihin açıcı filmlerinden olan Blade Runner, şu an tam 32 yıllık bir yıllanmış şarap gibi. Her izlenişinde farklı anlamlar kazanan ve katan Ridley Scott klasiği, yıllardır muhtemel devam filmi haberleri ile karşımıza çıkıyor. Özellikle 2014 yılı, Blade Runner devam filmi için pusuya yatanları fazlasıyla heyecanlandırdı diyebiliriz. Birkaç ay evvel usta yönetmenin senaryo yazımının tamamlandığını açıklaması ise, belki de konu hakkındaki en somut gelişme sayılabilir.

 

 

Şimdi bilim kurgu hayranlarını heyecanlandıracak bir haberimiz daha var. Variety'ye konuşan Ridley Scott, bir iyi bir de kötü haber verdi. İlk önce kötü haberden başlayalım. Şu sıralar Exodus: Gods and Kings'in gösterim heyecanı ve sıradaki projesi Prometheus 2'yla yatıp kalkan Scott, Blade Runner'ın devam filminde yönetmenlik koltuğunda oturmak yerine yapımcılığı üstleneceğini açıkladı. Tencere kapak gibi birbirine yakışan ikilinin ilişki durumundaki bu değişiklik haliyle birazcık düşündürücü.

 

 

Projenin hakkını verebilecek bir yönetmenle anlaşılmasını diliyor ve iyi habere geçiyoruz. Filmin çekimlerine gelecek sene başlanacak ve daha önce açıklandığı üzere Harrison Ford projedeki yerini alacak. Lakin; Rick Deckard karakteri filmin senaryosunda her ne kadar önemli bir yer tutsa da projenin son kısımlarında karşımıza çıkacak. Bu arada Ridley Scott'un Blade Runner devam filminin senaryosunu övüp durmaktan geri kalmadığını da belirtelim.