DUYARLI SANATÇILARIMIZDA BUGÜN: COLIN FARRELL

DUYARLI SANATÇILARIMIZDA BUGÜN: COLIN FARRELL


Gey Kardeşe En Güzel Destek


Colin Farrell, Sunday World’e eşcinsel evliliklerin yasallaşması için yazdığı mektupla İrlanda halkına ve hükümetine ulusal seslenişte bulundu. 2015’in bahar aylarında halk oylamasına gidecek olan İrlanda halkı, olumlu tavrını geçen seneden beri ortaya koymuştu. Yapılan anketlere göre halkın yüzde 67’si eşcinsel çiftlerin evlilik eşitliği referandumunun yapılmasından yana.

 

Colin Farrell ise, eşcinsel kardeşi Eamon Farrell için en içten duyguları ve samimi kardeş sevgisi ile hem duygusal hem de gerçekçi bir mektup kaleme aldı.

 

 

2015’te yapılacak referandum için “Bu referandum sesimizi yükseltebilmemiz için bir şans. Gerçekten kalpten gelen bir sevgi ne renge, ne inanca, ne de cinsiyete bakar.” diyerek gönüllerde taht kurdu.

 

Mektupta ayrıca kardeşinin yaşadığı acı tecrübelerden de bahseden Farrell, ona eziyet edenlerden bahsederken sakin kalmasıyla da ne kadar terbiyeli bir aktör olduğunu kanıtladı. Kardeşini ise şu sözlerle anlattı: “Kardeşim Eamon gey olmayı seçmedi. Ama okula giderken eyeliner sürmeyi tercih etti ve bu yaptığı, büyük ihtimalle, okulda her gün uğraşmak zorunda kaldığı zorbalıklara ve işkenceye verilecek en pratik cevap değildi. Ama her zaman olduğu kişiden gurur duydu. O, gururlu, meydan okuyan ve tabii ki provokatif biri (…) “Kardeşime eziyet etmiş olanlar, onu her gün düzenli olarak dövenler, hırpalayanlar şimdi nerededir bilemiyorum. Belki acı dolu geçmişi unutmuş ve huzuru bulmuşlardır. Ama kardeşimin nerede olduğu biliyorum. Dublin’deki evinde, sevgili eşiyle beraber yaşıyor. Gördüğüm en sağlıklı ve en mutlu çift. Ama birbirlerine yeminlerini edebilmek için biraz uzağa, evliliklerinin kutlandığı yere, Kanada’ya, gitmek zorunda kaldılar.

 

Referandumun önemine sıkça vurgu yapan, brother code’u oturup yeni baştan yazan, adamın dibi Colin Farrell, mektubunu şu satırlarla bitirdi: “İşte bu yüzden, referandum benim için kişisel bir mesele. Bu bir hak meselesidir. Bu, gey kardeşlerimize, en başta ellerinden alınmaması gereken bir hakkı geri vermek meselesidir (…)Benim için bütün mesele, kalple ilgilidir, cinsiyetle değil. Eğer mesele iki yetişkin arasındaki aşk ise, bu referandum eşcinselleri ilgilendirdiği kadar heteroseksüelleri de ilgilendirmelidir.”