EN GERÇEKÇİ BARBIE SATIŞA ÇIKTI

EN GERÇEKÇİ BARBIE SATIŞA ÇIKTI


Aynalara Küsmüşsün Barbie


“Ortalama güzellik, gerçek güzelliktir” diyen Nickolay Lamm, imkânsız vücut ölçüleri ve kusursuz fiziksel özellikleriyle güzellik anlayışını standartlaştıran Barbie’ye geçtiğimiz yıl savaş açmıştı. Nickolay Lamm, 19 yaşındaki Amerikalı genç kızların ortalama vücut ölçülerini kullanarak sağlıklı, az makyajlı, sportif yepyeni bir oyuncak bebek tasarlamıştı. Lammily adını verdiği bu oyuncak bebekler büyük yankı uyandırmayı başarmıştı.

 

 

 

Şimdiyse, “benim bedenim benim kararım” diyenler için, Lammily nihayet satışa çıktı. 25 dolara satılan Lammily, sürpriz bir sticker paketiyle geliyor. Paketin içinde, ergenlik günlerinin düşmanı sivilce, mayonezin en sevdiği arkadaşı selülit, hoşlanılan çocukla konuşunca oluşan kızarıklık, erkek fatmaların can dostu diz yaraları ve renkli yara bandajları, kalıcı dövmeye izin vermeyen ailelerin favorisi geçici dövmeler ve hatta çatlaklar için bile sticker’lar mevcut. “Doğallık güzelliktir” diyen ebeveynler için, prenses peri çocuk yetiştirmemek adına sivilceleri sıkılası Lammily’ler ideal oyuncak bebekler gibi görünüyor.

 

 

 

 

 

 

Barbie’nin bilgisayar mühendisi olamamasının kimilerine göre cinsiyetçi, bir zamanlar Microsoft’ta çalışmış olan yazar Susan Marenco’ya göreyse çarpıtılan hikâyesinin gündemde olduğu bu günlerde, ortalama Barbie’ler yüzümüzü güldürdü.