FACEBOOK ÇÖKTÜĞÜ ZAMANLARDA NE KADAR PARA KAYBEDİYOR?

FACEBOOK ÇÖKTÜĞÜ ZAMANLARDA NE KADAR PARA KAYBEDİYOR?


Kaç Para Lan Bir Dakika Facebook


21. yüzyılın altın madeni internetin en değerli ham maddesi olan Facebook’un bir dakikası kaç para değerinde hiç düşündünüz mü? Hiç uğraşmayın işsizlikten ne yapacağını şaşıran insanlar sizin için hesapladı.

 

 

“Kişi başı x TL verse, y tane masa olsa, burası amma kazanıyordur haa” mantığıyla yapılan hesap, Facebook’un geçtiğimiz yılın 3. çeyreğinde elde ettiği gelir üzerinden hesaplanmış. Bu 3 aylık sürede Facebook’un elde ettiği gelir yaklaşık olarak 3.2 milyar dolar olarak belirlenmiş. Basit bir matematikle bu hesap aynı zamanda günde 35.164.835 dolara, saatte 1.465.201 dolara, dakika da ise 24.420 dolara tekabül ediyor.

 

 

İşin bir başka ilginç yanı ise bu hesapların Facebook’un nadiren de olsa çöktüğünde kaç para kaybettiğini ortaya çıkarması oldu. Teknik olarak kaybetme değil, o sırada para kazanamama diye adlandırsak daha doğru olacak durum için en iyi örnek, Facebook’un geçtiğimiz günlerde yaklaşık 35 dakikalığına çökmesi oldu. Normalde 35 dakika nedir ki deyip geçeceğimiz durumda Facebook tam olarak 732.600 dolar kazançtan mahrum olmuş oldu. Biz gelirleri giderleri hesaplayaduralım sizin bu haberi okurken harcadığınız yaklaşık olarak bir dakika içinde Facebook tam 24 bin dolar daha kazanmış oldu.