FACEBOOK TIMELINE’INDA TAZE KAN

FACEBOOK TIMELINE’INDA TAZE KAN


Her Şey "gözüm Görmesin" Dedikleriniz İçin


İnternette vakit öldürmenin en acılı yollarından Facebook’ta boş boş takılmak hepimizin sıklıkla başvurduğu bir durum. Facebook’un haber kaynağında komikli bir videodan girip, kedili fotoğraftan çıkmak, oradan da soluğu babanızın dayısının oğlunun düğün fotoğraflarında almak mümkün. Arkadaş listemizi biz belirlesek de Facebook, haber kaynağında karşımıza çıkanlar için hatırı sayılır derecede mesai harcıyor. Yani durum kim ne zaman ne paylaştıysa o an karşımıza geliyor kadar basit değil, örneğin sayfasını daha çok ziyaret ettiğiniz arkadaşlarınızın paylaşımları sizin haber kaynağınızda daha üst sıralarda yer alıyor. Burada hemen içinizi rahatlatalım, günde 150 kere baktığınız eski sevgiliniz veya platonik aşkınız direk haber kaynağınızda şampiyonluğuna oynamıyor, burada zirve bir şekilde beğenme, paylaşım, yorum gibi paylaşımlarda etkileşime geçtiğiniz kişilerin oluyor.

 

 

Facebook, haber kaynağında yaptığı son değişiklikle seçtiğiniz kişileri arkadaş listesinden çıkarmadan paylaşımlarını gizlemenize olanak vermişti. Yapılan son değişikliklerle bu durum daha da ince elenip sık dokunuyor. Bozuk saatin bile günde 2 kez doğruyu göstereceğini düşünen Facebook, bizlere “daha az” göster seçeneğini sunuyor. Adı üzerinde bu durum söz konusu günde 15 kere komik olmayan video paylaşımı yapan insanı tamamen gizlemiyor ama büyük çoğunluğunu bir filtreden geçiriyor. Haber kaynağı üzerinde daha çok kontrol sahibi olmamızı amaçlayan Facebook, bunun için yeni bir haber kaynağı arayüzü de hazırladı, bu arayüz üzerinden arkadaş listesi benzeri insanları takip etmek ve takibi bırakmak mümkün.

 

 

Tekrar hatırlatalım; bu durum hiçbir şekilde Facebook’taki arkadaşlık durumunuzu etkilemiyor ve karşı tarafa bildirim göndermiyor. Dolasıyla haber kaynağınızı zeka yoksunu özlü sözlerle ve komik olmayan fıkralarla dolduranlara kalayı basmakta hiç çekinmenize gerek kalmadı.