FEMİNİZM T-SHIRT’ÜNDE DÖNEN KİRLİ OYUN

FEMİNİZM T-SHIRT’ÜNDE DÖNEN KİRLİ OYUN


Yere Batsin Bu Düzen


Kadın hakları için farkındalık yaratmaya çalışırken, kadın işçilerin haklarını sömürmek…

 

Ne kadar adeletsiz bir dünyada yaşadığımızın farkındayız. Kadınlar katlediliyor, insanlar izliyor. Toplum kadınlara yapılan haksızlıkları adeta normalleştirmeye çalışıyor. Cinsiyetinden dolayı yaşam kaliteleri eksiden başlayan kadınların hakları için başlatılan farkındalık kampanyasından BURADA bahsetmiştik. Elle UK’in ön ayak olduğu, The Fawcett Society’nin başlattığı This Is What A Feminist Looks Like t-shirt’lü farkındalık kampanyasından kötü kokular gelmeye başladı.

 

Tanesi 45 sterline satılan t-shirt’lerin geliri kadın hakları üzerine çalışan The Fawcett Society’ye aktarılıyordu. T-shirt’lerin promosyonunu Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston, Simon Pegg ve milli feministimiz Emma Watson yapmıştı. Ortaya atılan iddiaya göre kurum tanesi 45 sterline satılan bu t-shirt’leri saati 62p a.k.a. 2 TL’ye kaçak çalışan kadın işçilere yaptırıyor.

 

Mauritius’da, insanlık dışı koşullarda üretildiği iddia edilen t-shirt’le ilgili olarak konuşan The Fawcett Society’nin CEO’su Eva Neitzert ‘Ürünlerin tamamı İngiltere’de, yasal olarak üretilmektedir.’ dedi fakat kesin bir aklanma henüz gerçekleşmedi.