GEORGE LUCAS MÜZESİ’NİN “VAR ARKADAŞ” DEDİRTEN TASARIMI

GEORGE LUCAS MÜZESİ’NİN “VAR ARKADAŞ” DEDİRTEN TASARIMI


2018’de Bitmesi Planlanan müze Neye Benzeyecek?


LucasArts’ı Disney’e sattıktan sonra emeklilik hayatının tadını çıkarmaya başlayan George Lucas’ın kendi adına bir müze kurma hevesinde olduğunu daha önce SÖYLEMİŞTİK. Şikago’da kurulması planlanan ve George Lucas’ın bunca yıldır biriktirdiği incik boncuk,ışın kılıcı, uzay gemisi gibisi 7’den 7777’ye her türlü eşyayı görücüye çıkaracağı müzenin tasarımından ilk örnekler geldi.

 

 

Pekin merkezli mimarlık firması MAD tarafından tasarlanan ana bina, beton bir yanardağı andırır nitelikte. Binanın tepesinde ise uzaktan bakınca havada süzülür izlenimi veren metal bir güverte yer alıyor. Bu güverteden 360 derece Şikago manzarası izlemek mümkün. Projeyle ilgili tek sorun ise inşaat sırasında normalde Şikago’nun Amerikan Futbolu takımı Bears’ın maçlarında sıkça kullanılan iki tane otoparkın yıkılacak olması. Müzenin yöneticileri ise projeyle birlikte yaratacakları yeni yeşil alan ve otoparklarla yıkılanların yerlerini fazlasıyla telafi edeceklerini söylüyorlar.

 

 

Yeni Star Wars üçlemesinin beklentilerin altında kalması halinde çılgın hayranlar tarafından inşaat halindeyken yakılma tehlikesi olan fütüristik projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.