GTA’DA İT KOPUKLUK YAPMAK SEVİYE ATLADI

GTA’DA İT KOPUKLUK YAPMAK SEVİYE ATLADI


Rockstar'in Devrim Niteliğindeki Yeniliği


Yoldan geçen masum insanları arabayla ezdiğimiz, sağa sola kör kurşunlar yağdırdığımız, bir neslin psikopat olarak yetişmesine sebep olan Grand Theft Auto'nun yapımcısı Rockstar, oyunla ilgili planladığı son yenilikleri açıkladı.

 

 

Bildiğiniz gibi serinin son oyunu "Grand Theft Auto V” geçtğimiz yıl Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için piyasa çıkmış ve oyun severlerin aklını alarak büyük beğeni kazanmıştı. Rockstar oyunun PC'lere ve son jenerasyon oyun konsolları olan Playstation 4 ve Xbox One'a çıkış tarihi için 2014 sonunu göstermişti. Oyuncuların kafalarındaki en büyük soru işareti ise yeni platformlara hazırlanırken oyunda grafik, performans gibi teknik detaylar dışında herhangi bir değişiklik olup olmayacağıyla ilgiliydi. Ee Rockstar bu durur mu? Hemen yapıştırdı cevabı; oyunun yeni platformlara gelecek versiyonunda seride devrim etkisi yaratabilecek first person yani birinci kişi görüşünden kamera seçeneği yer alacak. Hali hazırda oyun tarihinin en detaylı serilerinden biri olan Grand Theft Auto, bu özelliğiyle Call of Duty, Battlefield gibi deli fişek FPS (First Person Shooter) oyunlara kafa tutacak gibi gözüküyor.

 

 

Gerçek hayatta yapamadığınız her türlü psikopatlığı birinci görüş kamerasından yapmak için fazla beklemenize gerek yok; Oyunun Playstation 4 ve Xbox One için 18 Kasım, PC için ise 27 Ocak'ta piyasada olması bekleniyor. "FPS Grand Theft Auto nasıl olur ki?" Sorusunun fazlasıyla tatminkar cevabını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.