İNSAN GİBİ İLETİŞİM KURUN DİYE TELEFONU KİLİTLEYEN UYGULAMA

İNSAN GİBİ İLETİŞİM KURUN DİYE TELEFONU KİLİTLEYEN UYGULAMA


Şimdi Elindeki Telefonu Yavaşça Yere Birak


Günümüz teknolojisinin hayatımızı kolaylaştırmak amacıyla yola çıkması, bereberinde getirdiği dezavantajlarının önüne maalesef geçemiyor. Şimdi gözünüzde bir kare canlandırın. Bir grup arkadaş olarak buluşmuşsunuz. Amaç yıllar sonra özlem gidermek. "N'aber, nasılsın?" gibi klasik sorularla başlayan girizgahın ardından dakikalar birbirini kovalıyor ve yavaş yavaş konuşacak konu bulmakta sıkıntı çekiyorsunuz. "Bir fırsatını bulsam da şu ortamdan firar etsem" gibi deli düşünceler kafanızda dolaşıyor, ardından "Ama ayıp olur" acı frenine takılıyorsunuz. O meşhur "gelişmiş teknoloji" devreye giriyor. Çağımızın mucizesi mi, vebası mı bir türlü karar veremediğimiz akıllı telefonlarımız elimizde oyuncak oluyor. Instagram'dı, Facebook'tu, WhatApp'tı derken bulunduğunuz ortamdan soyutlanıyorsunuz ve ağızları bıçak açmama devresi başlıyor. "Komşulara karşı çok ayıp oldu" demek aklınızın ucuna bile gelmeden telefonunuzun esiri oluyorsunuz.

 

 

İşte tam burada ironik şekilde bir akıllı telefon uygulaması imdada yetişiyor. Shhhh isimli uygulama, otomatik olara devreye giriyor. Nasıl giriyor? GPS teknolojsini kullanarak. Eğer ki eş dost, aile veya arkadaş evindeyseniz telefonunuza gelen tüm email, SMS, WhatsApp, Facebook vb. uygulamaların notification'ları Shhhh tarafından engelleniyor. Böylelikle etrafınızda olup bitenlere tam randımanla konsantre olma ihtimaliniz yükseliyor.

 

 

 

 

İstendiğinde belirli saat aralıkları için manuel olarak da düzenlenebilen Shhhh şu an beta aşamasında. Çok yakın zamanda da piyasada olacak. Gelişmeleri ŞURADAN takip edebilirisiniz.