INTERSTELLAR’IN KAYIP SAHNESİ ÇİZGİ ROMAN OLDU

INTERSTELLAR’IN KAYIP SAHNESİ ÇİZGİ ROMAN OLDU


Dr. Mann'in Hikayesini Dinleyin


Gösterime girdiği günden bu yana Ekşi Sözlük başlıklarında zirvede kalan, insanların gerektiğinde en donanımlı astrofizik uzmanından daha bilgiliymişçesine konuşabileceğini gösteren Interstellar, şu an sinemalarımızda karşılaşabileceğimiz en güzel şeylerden biri. Aşağı tükürsek kara delik yukarı tükürsek solucan deliği şeklinde dost tartışmalarına sebep olan, Nolan Kardeşler'in bizleri bir kez daha topla ayrı köşelere yolladığı bu filmle ilgili konuşacak oldukça fazla şey var. 

 

 

Lazarus görevlerini başlatan ve gerektiğinde özel silahı olan "kafa atmayı" galaksi gözetmeksizin kullanabileceğini kanıtlayan Dr. Mann'in hikayesi, filmde derinlemesine işlenmeyen konulardan biriydi. Dünyaya alternatif bir gezegen arayışındaki Dr. Mann'in yıllarca farklı bir galakside tek başına kaldığı ve bu süre zarfında psikolojisinde derin yaralar açıldığı gerçeği Matt Damon tarafından oldukça başarılı bir şekilde izleyiciye yansıtıldı. Peki ya öncesi?

 

 

Deleted scenes'lerle arası pek olmayan Christopher Nolan, çok güzel bir işe imza atarak Wired için Dr. Mann'in hikayesine odaklanan bir çizgi roman yayınladı. Böylelikle deleted scenes temasına değişik bir bakış açısıyla yaklaşılmış oldu. Sean Gordon Murphy'nin çizimleri ve Christopher Nolan'ın düzenlmesi ile gelen Dr. Mann'in hikayesinin adı Absolute Zero.

 

Çizgi romanın tamamına ŞURADAN ulaşabilirsiniz.