İSVEÇ TAKSİLERİNDEN AMME HİZMETİ: REHABİLİTASYON

İSVEÇ TAKSİLERİNDEN AMME HİZMETİ: REHABİLİTASYON


Bedava Psikolog Terapisi


Tek dertleri kara kış depresyonu olan İsveçliler için bir çare düşünüldü. Taxi Stockholm, İsveçliler için hem ulaşım aracı hem de bedava psikoterapi koltuğu görevi yapıyor.

 

 

Üç farklı takside görev yapan psikologlar, müşterilerin yüzde 70’inin takside içlerini döktüklerini belirtti. Terapistlerin sözlerinden müşterilerin, ayrılık acısıydı, iş stresiydi, aile problemleriydi derken, şoförlerin canlarını iyiden iyiye sıktıklarını, şoförlerin de İsveçli kibarlıklarından ödün veremedikleri için seslerinin çıkmadığını alt mesaj olarak okumak mümkün.

 

Şimdilik bir nevi deneme amaçlı yürütülen bu bedava psikoterapi hizmetinde, psikolog müşteriyle beraber arka koltukta oturuyor. Psikologlardan Mia Fahlén, İsveç’te birçok kişinin yalnız olmaktan ve insanların birbirleriyle tanışmakta zorluk çekmelerinden dert yandıklarını söylüyor.

 

 

Bu durumlardan şikayetçi olan bütün İsveçlileri, memleketimizin sınırlarda yaşayan, ultra konuşkan, ultra agresif ve ultra sempatik taksi şoförleriyle İstanbul turuna bekliyoruz.