MIYAZAKI: “ÖLENE KADAR ANIME’YE DEVAM”

MIYAZAKI: “ÖLENE KADAR ANIME’YE DEVAM”


Ustadan Geri Dönüş Müjdesi


Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl emeklilik kararı alan Hayao Miyazaki, anime dünyasında bayrakların yarıya inmesine neden olmuştu. Üstüne Studio Ghibli'nin kapanma ihtimalinden bahseden dedikodular da ayyuka çıkınca anime hayranları iyiden iyiye ruhsal çöküntüye uğramışlardı.

 

 

Geçtiğimiz hafta sonu Kaliforniya'da düzenlenen Academy of Motion Picture Arts and Sciences' Governors Awards'a Onur Ödülü almak için katılan Miyazaki, büyük müjdeyi basın mensuplarına verdi; "Ölene kadar anime yapmaya devam edeceğim."

 

Bu açıklamasının ardından L.A. Times muhabiri Rebeca Keegan'a konuşmasına devam eden Hayao Miyazaki, sıradaki projesiyle ilgili ipuçlarını da verdi. "Öğrencilik yıllarımdan beri yapmak istediğim projeyi hayata geçireceğim. 16. yüzyılda yaşayan samuraylar, yeni anime filmimin ana başlığını oluşturacaklar. Günümüz sinema endüstrisi dönemin estetiklerini yansıtmada bence pek başarılı değil. Ben o dönemleri kendi bakış açımla tekrar canlandırmak istiyorum. Onların yaşadığı çekişmeler ve savaşları aktaracağım."

 

Bu açıklamanın üstüne anime ve Miyazaki hayranlarının büyük bir sabırsızlıkla yaşamlarına devam edeceklerine eminiz. Hayırlı olsun!