MÜZİĞİN AKIL ALAN EN SOMUT HALİ

MÜZİĞİN AKIL ALAN EN SOMUT HALİ


Beşinci Element Olarak Müzik


Irk, din, dil, renk, mezhep, cinsiyet, politik görüş ,eğitim seviyesi ayırmadan dünyadaki herkesin sevdiği şeylerin listesini çıkarsak müziğin başa oynayacağı kesin. Hepimizin farklı türlerde de olsa sevdiği müziği somut olarak dinlemeyi hiç düşündünüz mü? Hayır, enstrümanlardan bahsetmiyoruz, bildiğiniz sesi somut olarak düşünmeye çalışın. Nigel Stanford isimli müzisyen arkadaş bu soruyu düşündü ve kendi hazırladığı şarkısının üzerine sesi canlı canlı görmemize olanak veren müthiş videosunu çekti.

 

 

Enstrümanlardan çıkan ses dalgalarının ateş, su, kum gibi gözle görülebilir somut şeylerle etkileşime girerek gözlerimize bayram ettirdiği video, müziğin nelere kadir olduğunun canlı kanıtı niteliğinde. Öyle ki hayal gücünün kapılarını kıran videonun başında Stanford “Bu videoda gördüğünüz her şey gerçektir” ibaresi paylaşmak zorunda kalmış.

 

 

Nigel Stanford’un “Cymatics” adını verdiği bu müthiş deneysel çalışma, müziği eşi benzeri olmayan bir şekilde gözler önüne seriyor. Stanford hakkında daha fazla bilgi edinmek ve diğer çalışmalarını görmek için BURAYA göz atabilirsiniz.