ÖLECEĞİNİZ ZAMANI SÖYLEYEN UYGULAMA GELDİ

ÖLECEĞİNİZ ZAMANI SÖYLEYEN UYGULAMA GELDİ


Azrail App Hayirli Olsun


Teknoloji çağının günümüzde bizlere sunduğu en büyük imkanlardan birisi de hayatımızı kolaylaştıran mobil uygulamaları beraberinde getirmesi. Lakin; "Nerede çokluk orada bokluk" teorisi her zaman olduğu gibi bu konuda da devreye girmekte gecikmeyebiliyor. Faydalı uygulamaların yanında hiçbir işe yaramayan mobil uygulamalar da karşımıza sıklıkla çıkabiliyor. Şimdi sizlerle tanıştıracağımız mobil uygulamanın faydalı mı yoksa zararlı mı olduğunu ise bilemedik. Çünkü çok hassas bir noktadan vuruyor. İnsanoğlunun aklını en fazla çelen konulardan biri olan "Ne zaman öleceğim?" sorusunun cevabını veren app'in adı Deadline. Evet; Deadline isimli uygulama bizlere öleceğimiz zamanı söylüyor.

 

 

Allah mı lan bu uygulama? Tabii ki değil. Tamamen tahminlerden yola çıkıyor Deadline. Bilimsel veri de kullanmıyor değil. Apple telefonlarda bulunan Healthkit'teki verilerinizi temel alan uygulama, sizlere sorduğu birkaç sorunun ardından muhtemel ölüm tarihinizi veriyor ve geri sayıma geçiyor.

 

 

Uygulamayı yaratanların asıl amacı tabii ki yüzde yüz doğru bir tarih verebilmek değil. Sizlere bir motivasyon sağlamak ve sağlıklı yaşamaya teşvik etmek. Hoş; 5 yıl sonra öleceğimizi söyleyen bir uygulama bizlere ne kadar motivasyon sağlayabilir? Orası ayrı. Ama meraklı köfteci bünyeler için fazlasıyla ilgi çekici bir uygulama olabilir Deadline.

 

Tikker ve Odds of Death gibi daha evvelden yayınlanan "Azrail App"ler de vardı hatırlarsanız. Deadline, bu uygulamaların aksine kuru tahmin yürütmüyor. Healthkit verilerinin ışında hareket ediyor. İsteyen ŞURADAN download'a koşabilir.