PANTONE HOTEL’İN RENKLİ DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

PANTONE HOTEL’İN RENKLİ DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ


Gerçekten çok Renkli


Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri yadsınamaz. Kırmızı iştah açıp, Coca Cola, Ülker, McDonald’s gibi markaların ana rengini oluştururken, siyah tutku ve gücü temsil eder. Sigmund Freud’un okyanus ve sakinlikle bağdaştırdığı mavi, insanları stresten arındırıp sakinleştirirken, psikologların ofislerini dekore ederken birincil renk tercihleridir.

 

 

 

Dünyanın renkten sorumlu bakanı Pantone, kendi renk kataloglarını ilham perisi ilan ederek dizayn oteller kervanına katılıyor ve Brüksel’deki Pantone Hotel ile ziyaretçilere, kelimenin tam anlamıyla rengarenk bir konaklama vaat ediyor. Kat kat ve oda oda renklere ayrılan otelin odalarında hangi renk hüküm sürüyorsa, aksesuarlar da ona uygun seçiliyor. Odada kullanılan her renk palet olarak duvarı süslerken otelin tasarımcıları Michel Penneman ve Olivier Hannaert, ziyaretçilerin duyularını uyandırıp, onlarda gökkuşağı etkisi yaratmayı amaçladıklarını söylüyorlar.

 

En büyük fanteziniz Stuart Davis’in tabloların birinde yaşamaksa Pantone Hotel, rengarenk kapılarını açmış sizi bekliyor.