RIDLEY SCOTT ASRIN HABERİNİ DUYURDU

RIDLEY SCOTT ASRIN HABERİNİ DUYURDU


Saatlerinizi 2015’e Ayarlayin


Arthur C. Clarke’ın dünyaca ünlü Space Odyssey serisinin son bölümü 3001: The Final Odyssey 2015’te mini dizi olarak karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Stanley Kubrick’in, 1968 yılında ilk kitap olan 2001: A Space Odyssey uyarlamasıyla izleyenlerin aklını alarak sinema tarihinin en önemli işlerinden birine imza attığı seri; bu kez Alien, Blade Runner gibi kült bilim kurgu filmlerinin yönetmeni Ridley Scott’ın ellerinde canlanıyor.

 

 

1997 yılında yayınlanan serinin dördüncü ve son kitabı 3001: The Final Odyssey’de ilk kitapta yapay mı değil mi belli olmayan hatasız zeka, aşmış bilgisayar Hal 9000 tarafından uzay boşluğuna bırakılan Dr. Frank Poole’un hikayesi anlatılıyor. Uzay boşluğunda donarak yıllarca sürüklenen Poole’un 1000 yıl sonra bulunup uyandırılarak dünyaya getirilmesi konu ediliyor.

 

 

Ridley Scott’ın 80’lerde ağzımızı açık bırakan bilim kurgu ruhunu tekrar yakalaması halinde tadından yemeyip uzun yıllar yanında yatacağımızı düşündüğümüz proje, umarız popüler kültürün son kurbanı olmaz. Arthur C. Clarke, Stanley Kubrick, Ridley Scott gibi isimleri aynı cümlede telaffuz etmek bile yeterince ortamı yangın yerine çevirmişken hemen hatırlatalım, beklerken ölüp ölüp dirilmemize gerek yok çünkü, projenin 2015 yılında vizyona girmesi bekleniyor.