SNAPCHAT FOTOĞRAF SIZDIRIYOR MU?

SNAPCHAT FOTOĞRAF SIZDIRIYOR MU?


Atiyorum Ama Sakin Screenshot Alma Tamam Mi?


Bildiğiniz gibi internetin son zamanlardaki en büyük sorunu güvenlik. “The Fappening” ile tavan yapan güvenlik sorunu artık edepsiz fotoğraflar çekip sevdiceğe gönderen herkesin aklından geçiyor. Tabi bir Jennifer Lawrence değilseniz fotoğraflarınızın internete sızması o kadar da büyük bir sansasyon yaratmıyor ama dediğimiz gibi, bu sorun insanların aklında iyice yer etmiş durumda.

 

 

Edepsiz fotoğraf göndermenin en güvenli yollarından Snapchat’in de başına benzer bir güvenlik ihlali geldiğini geçtiğimiz aylarda YAZMIŞTIK.  Snapchat yetkilileri benzer bir olayla karşılaşmamak için artık daha dikkatli çalışıyorlar. Yetkililer ilk etapta Snapchat fotoğraflarını kaydetmeye yarayan üçüncü parti yazılım kullandığını tespit ettiği kullanıcılarına bir uyarı mesajı göndermeye başlayacak. Doğru yönde atılmış bir adım olsa da sorun Snapchat’in kendi yazılımdan kaynaklanmadığı için başka yapabilecek bir şey şimdilik maalesef yok. Bir anlamda kullanıcılarının etik değerlerine kalan Snapchat’i kullanırken her zaman güvende olduğunuzu varsaymamanız sizin lehinize olabilir.

 

Teknoloji sürekli geliştiği ve insanların aklı genelde hinliğe çalıştığı için Snapchat ve benzeri programları kötüye kullanmak için yeni yöntemler sürekli geliştiriliyor. Burada uygulanacak asıl çözüm adam olup bu tarz yollara hiç bulaşmamak ve bu yollara prim vermemek olacaktır.