TELEFONU BİR KENARA KALDIRTAN UYGULAMA

TELEFONU BİR KENARA KALDIRTAN UYGULAMA


“seninle Konuşurken Yüzüme Bak"


Kalabalıklar içinde yalnızlık malum günümüz toplumunun en büyük sorunu. "Çağımızın vebası akıllı telefon." dersek de kimse çıkıp "Hadi lan oradan." diyemez… Herkesin elinde bir telefon veya tablet bilgisayar, tüm dünyaya cebimizdeki el kadar aletlerle ulaşabiliyoruz. Sanal olarak dünyadaki tüm mesafeleri ortadan kaldıran bu durum, fiziksel olarak ise insanların arasına dağlar kadar mesafe koyuyor.

 

 

“Telefonlar iyi güzel ama bari bir araya gelince birbirimizin bir yüzünü görsek” diyen Singapurlu üç üniversite öğrencisi bu duruma çözüm bulmak için “Apple Tree” isimli bir uygulama geliştirdi. İki tane telefonu yan yana koyunca çalışmaya başlayan uygulama telefonları kitliyor ve ekranlarda birer elma ağacı yetişmeye başlıyor. Telefonlara ne kadar uzun süre dokunmazsanız o kadar çok elma yetişiyor ve daha sonra bu elmaları toplayarak çeşitli ödüller kazanıyorsunuz. 

 

 

Singapur’da bir yarışmadan birincilikle ayrılan fikir şimdiden 30.000 dolarlık yatırımı cebine koydu. Bakalım bu ve benzeri fikirler en azından insanların topluluk içinde telefonlarını bir kenara kaldırmasını sağlayabilecek mi?