TIM COOK’A SAÇMALIKTA SINIR TANIMAYAN TEPKİ

TIM COOK’A SAÇMALIKTA SINIR TANIMAYAN TEPKİ


Ruslar Yine Votkayi Fazla Kaçirdi


Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde eşcinsel olduğunu ve bunun tanrının kendisine verdiği en önemli hediyelerden biri olduğunu söylemişti. İdeal bir dünyada kimseyi ilgilendirmemesi ve son derece normal kabul edilmesi gereken bu durum, tabii ki içinde yaşadığımız dünyadaki örümcek kafalı insanlar tarafından oldukça tepki çekti.

 

 

Bu tepkilerden en saçması, aynı zamanda pek de şaşırtmayanı, Rusya’daki eşcinsel karşıtı politikacılarının önde gelen isimlerinden Vitaly Milonov’dan geldi. Geçtiğimiz yıl Sochi Kış Olimpiyatları’nda eşcinsel atletlerin gençlere kötü örnek olduklarını ve tutuklanmaları gerektiği söyleyen Milonov, dünya çapında büyük tepki çekmişti. Daha fazla saçmalayamaz dediğimiz Milonov, Tim Cook için söyledikleriyle saçmalıkta hayal gücünün sınırlarını zorlamayı başardı.

 

 

Tim Cook’un Rusya’ya gelmesinin ömür boyu yasaklanması gerektiğini söyleyen Milonov, bu durumun sebebi olarak da Cook’un ülkeye Ebola, AIDS, bel soğukluğu gibi hastalıklar getirme ihtimalini gösterdi. Homofobiden gözlerinin önüne perde inmiş Milonov’un hava yoluyla bulaşan Ebola’yı eşcinsellikle bağdaştırması ise aptallıkta yeni bir dünya markası oldu. Cesareti ve özgüveni için Tim Cook’u bir daha kutluyor, Vitaly Milonov’a ise “Kimin ülkesine kimi sokmuyorsun zibidi?” diyerek aklını başına almasını diliyoruz.