2014’ÜN EN ÇALIŞKAN MÜZİK GRUPLARI

2014’ÜN EN ÇALIŞKAN MÜZİK GRUPLARI


Konser Vermekten Helak Olan Gruplar


2014'ü geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde tüm yılın getirdiği neşe, huzur, yorgunluk ve üzüntünün yükünü taşıyoruz. Müzik grupları da bizlere bu konuda eşlik ediyorlar. Tüm yılı turnede geçirip her limanda bir sevgili bırakan, ailesine hasret kalan, 80 günde devri alemin en koşturmacalı hallerinden birini yaşayan gruplar; 2014 yılına dönüp baktıklarında kat ettikleri mesafeye inanamayabilirler. Maç sonu yayınlanan "En çok koşan futbolcular" grafiklerine nispet yapan müzik grupları yüzbinlerce kilometrelik yolları Konya-İstanbul arasını alır gibi teptiler.

 

 

Tüm bu azılı kilometrelerin sonucunda Songkick'in hazırladığı infografik meydana geldi. 2014'ün çalışkan gruplarının takdir belgesini aldığı infografikte birinciliği İngiliz grup The 1975 aldı. Turnesi boyunca 249.724 km tepen ve 29 ülkede 195 konser veren grubun yeni yıldaki en büyük dileğinin güzel bir kafa izni olduğuna eminiz. 

 

 

Indie rock'ın küçük mucizesi Jake Bugg'ın 226.789 km ile ikinciliğe, Bastille'in 194.640 km ile üçüncülüğe oturduğu listede Future Islands ve New Politics de UEFA Kupası'na katılma hakkı kazanıyorlar.