80’LERİN AVM’LERİNE BALIKLAMA DALIŞ YAPIYORUZ

80’LERİN AVM’LERİNE BALIKLAMA DALIŞ YAPIYORUZ


Ver Elini Macera Dolu Amerika


Şimdi sizlerle paylaşacağımız fotoğraf serisiyle en ala John Hughes filminin içine ışınlanmış gibi hissedeceksiniz. Günümüzde sayıları maalesef ki sayılamayacak kadar artan AVM'lerin çok daha romantik olduğu, kasaba başına bir tane düştüğü 80'li yıllara doğru koştur koştur gidiyoruz. Hafta sonlarının renkli geçmesinde, nice ilk aşklara ve buluşmalara vesile olmasıyla Amerikan kültürünün 80'lerdeki hegamanyonyasında önemli yer edinen AVM'ler, fotoğrafçı Michael Galinsky'nin objektifinden yansıyan karelerle karşımızda.

 

 

 

Fotoğrafları çektiği sırada 20 yaşında bir fotoğraf öğrencisi olan Galinsky, Robert Frank ve Gary Winogrand'den aldığı ilhamla sokak fotoğrafçılığına heves ediyor. Bu sırada ülkenin farklı yerlerinde bulunma imkanı yakalayan Michael Galinsky, fırsat bu fırsat deyip AVM'lerden insan manzaralarını fotoğraflamaya başlıyor.

 

 

 

Michael Galinsky: Malls Across America kitabında çok daha fazlasını görebileceğiniz fotoğraflar eşliğinde 80'ler atmosferini hakkını vererek yaşama imkanı buluyorsunuz. 140 dolar fiyata sahip kitabı ŞURADAN satın alabilirsiniz.