AYAĞINIZI YORGANINIZA GÖRE UZATTIRAN UYGULAMA

AYAĞINIZI YORGANINIZA GÖRE UZATTIRAN UYGULAMA


Ay Sonu Kabusundan Kurtulun


Aylık bütçenizi bir türlü kontrol altına alamıyor musunuz? Ay sonları kabusunuz mu oluyor? Bırakın aylığı, haftalık bile ne harcadığınızın farkında değil misiniz? Sıradaki uygulama sizlere ilaç olmak için geliyor.

 

Emile Bennet ve Ollie Aplin, benzer sorunlar yaşayan iki genç olarak uzun süre bu problemi çözmek için arayışa girmişler. Piyasadaki her türlü bütçe uygulamasını deneyen ikili, bir türlü istedikleri sonuçları alamamışlar. Diğer uygulamaları çok karışık bulan Bennet ve Aplin “Madem kullanıcı dostu basit bir bütçe uygulaması yok, o zaman kendimiz yapalım” diyerek yeni bir bütçe uygulaması yaratmak üzere yola çıkmışlar.

 

 

İkilinin yarattığı bütçe uygulamasının adı Pennies. Pennies düzenli bir geliri olan, aynı zamanda kira, yemek gibi belli giderleri de olan kesime hitap ediyor. Banka hesapları vs. gibi karmaşık konulara hiç girmeyen uygulamada örneğin “Öğle yemeği”, “Akşam yemeği” gibi rutin harcamalarınızı şablonlaştırıp kolayca aylık bütçenizden düşmeniz mümkün. Oldukça sade bir tasarıma sahip uygulama, bütçenizin durumuna göre renk değiştiriyor, ay başında yeşil olan bütçeniz sıkıntıya girdikçe maviye, meteliğe kurşun sıkacak seviyeye yaklaşınca kırmızıya dönüşüyor.

 

 

Uygulamanın şu an için tek kötü yanı eninde sonunda harcama yaptığınızda bunu bütçenizden düşmek için telefonunuza manuel olarak girmeniz gerekmesi. En başta bütçe tutmaya üşenen insanların telefondaki uygulamayı kullanırken de üşengeçlik etmesi muhtemel. Bu durumun farkında olan Bennet ve Aplin, Apple Pay gibi telefonla hesap ödeme teknolojileri yaygınlaştığında uygulamanın asıl potansiyeline ulaşacağını düşünüyorlar.