DÜNYANIN EN PAHALI FOTOĞRAFI: PHANTOM

DÜNYANIN EN PAHALI FOTOĞRAFI: PHANTOM


Ev Alma, Fotoğraf Al


Arizona Antilop Kanyonu’nda Avusturalya asıllı fotoğrafçı Peter Lik tarafından çekilen “Phantom” başlıklı fotoğraf, 6.5 milyon dolara satılarak fotoğrafçılık dünyasına adını altın harflerle yazdırdı. Antilop Kanyonu’nda ışık oyunlarından dolayı hayalete benzer bir gölgenin yakalandığı Phantom, 6.5 milyon dolarlık değeriyle dünyanın en pahalı fotoğrafı olarak kayda geçti. Esasen Phantom, Lik’in “Ghost” isimli fotoğrafının siyah beyaz versiyonu. Çoğunlukla doğanın renklerini kullanmayı tercih eden Lik, siyaz beyaz fotoğrafı nadir olarak kullanıyor. Phantom da bu nadir işlerinden biri.

 

 

 

Peter Lik’in ustalık eserine bu denli yüksek bir meblağ ödeyerek sahip olan koleksiyoner, ayrıca fotoğrafçının iki eserini daha satın aldı. 2.4 milyon dolara “Illusion”, 1.1 milyon dolara ise “Eternal Moods” eserlerine sahip olan koleksiyoner, toplamda 10 milyon dolar ödeyerek dünyanın en pahalı fotoğraf koleksiyonlarından birine sahip olmuş oldu.

 

 

1 milyon dolara satılan “One” isimli fotoğrafıyla beraber dünyanın en pahalı yirmi fotoğraflarından dördünün esas sahibi olan Peter Lik’i ayakta alkışlıyoruz.