EZİYETİN BÖYLESİ: BOYAYLA PANDA YAPILAN KÖPEKLER

EZİYETİN BÖYLESİ: BOYAYLA PANDA YAPILAN KÖPEKLER


Hayvanseverler İsyanda


Bir İtalyan sirki, caps’lerine doyamadığımız, nesli tükense en çok özleyeceğimiz, zebra ve kutup ayısının bir gecelik kaçamağından türeyen pandaları ticarete alet etti. Gezici Orfei Sirki, Çov-çov cinsi biri dişi biri erkek iki köpeği siyah boyadan geçirmek suretiyle pandaya benzetti. 

 

Köpekleri yarı panda-yarı köpek diye pazarlayan sirk, insandışı bir dolandırıcılığa maruz kalan köpeklerle fotoğraf çektiren ziyaretçilerden para aldı. Hayvan Koruma Derneği'nin sirke yaptığı olağan ziyarette ortaya çıkan olağanüstü rezillik polise aktarıldı. Hayvan Koruma Derneği'nin başkanı, köpeklerin eğlenceye malzeme edilmek ve üzerinden kar sağlanmak için boyanmasını kabul edilemez bulduğunu açıklarken polis sirk hakkında soruşturma başlattı. Hayvanlara kötü muamele ve dolandırıcılık suçlarıyla yargılanan sirk, ceza aldı ve köpeklerin kötü amaçlara alet edilerek sergilenmeleri yasaklandı. Dünya tatlılarının, sayısız flaşa maruz kalmaktan mütevellit gözlerinin yaşarması dışında sağlıklarının yerinde olduğu açıklandı. 

 

 

Aylar önce Şanghay'daki evcil hayvanlar fuarında yaşanan olayı örnek alan İtalyanlar'ı ve savunmasız hayvanlara kötü muamele yapan herkesi esefle kınıyoruz.