HACKLER’LARIN FENDİ, SONY VE THE INTERVIEW’U YENDİ

HACKLER’LARIN FENDİ, SONY VE THE INTERVIEW’U YENDİ


Trajikomediye Dönen Bir Komedi Filmi


Sony'nin iflahını kesen hacker saldırıları, her gün yeni bir bilgiyle gündem oluyor. Bu sevimsiz saldırı, Sony çalışanlarıyla birlikte, ünlü oyuncu ve yapımcıların özel bilgilerini bir bir ortalığa dökmek suretiyle ortalığı toza dumana kattı. Saldırıyı üstlenen hacker grubunun Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la bağlantılı olabileceği konuşuluyordu ki grubun açık açık tehdit içeren ve 11 Eylül'e gönderme yapan bildirisi bu ihtimali doğrular nitelikte oldu. 

 

The Interview'un gösterime gireceği sinemalara ve galaların yapılacağı yerlere saldırmayı planladıklarını açıklayan terörist ruhlu hacker'lar, insanları filmin gösterime gireceği gün sinema salonlarının yakınından bile geçmemeleri için 'uyardı'. Bu akıl almaz tehtide Sony Pictures'ın cevabı ise, 25 Aralık'taki gösterim tarihini iptal etmek oldu. Amerika’daki büyük sinema zincirlerinin filmi göstermekten vazgeçmesi, Sony’nin bu kararında fazlasıyla etkili oldu.

 

 

Sony yaptığı açıklamada, bir filmin gösterime girmesini engellemek ve şirkete zarar vermek için sarfedilen bu arsız çabayı  kınadığını belirtti. Böylece bir komedi filmi trajikomediye dönüştü.