İSTİKLAL CADDESİ’NİN YENİ BELASI: DEVASA IPHONE BILLBOARD’U

İSTİKLAL CADDESİ’NİN YENİ BELASI: DEVASA IPHONE BILLBOARD’U


Her Şey Tamdi, Bir Bu Eksikti


Bugün İstiklal Caddesi'nden geçme fırsatını yakalayanlar eğer biraz dikkatli yürümüşlerse Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da belki en büyük billboard'larından birini görme fırsatını yakaladılar. Hem de ne büyük… Caddenin en eski binalarından olan 1831 yapımı Narmanlı Han'ın cephesini işgal eden devasa billboard, kaderinin ne olacağını bekleyen güzelim yapıyı abluka altına aldı.

 

 

Billboard'un tamamına bakmaya çalışanların boyun tutulması, damar damar üstüne gelmesi, kırık ve çıkık gibi şikayetlerle hastanelere koşmasına sebebiyet verecek büyüklükteki billboard Apple'a ait.

 

Üstünden üç meridyen geçen, bir ucundan bir ucuna saat farkı olan billboard'u gören insanların "iPhone 6 satışları kötü gidiyor herhalde" demesine vesile olabilecek iPhone 6 ilanı, AVM'lerle halihazırda içine edilen güzelim cadde estetiğini daha da vahim hale getiriyor. Dandik bir ışıklandırmayla taçlandırılan dev billboard'un Times Square'deki ilanlardan feyz almaya çalıştığı boyutu, maalesef onların işlevselliğini taşımıyor. Hele ki koca meydanlar dururken tüm zarafetini uzun ince estetiğinden alan tarihi bir caddeye hiç yakışmıyor.

 

Billboard'un tamamını çekmeye çalışırken telefonun şarjı bittii…