JACK WHITE’IN KAYIP PLAĞI YILLAR SONRA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

JACK WHITE’IN KAYIP PLAĞI YILLAR SONRA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI


En Gizemli Plak Hikayesi


Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde ağırladığımız, günümüzün en işlevli müzsiyenlerinden biri olan ve yaratıcılıkla yıllardır ciddi düşünen Jack White'ın projelerini saymaya kalksak buradan ABD'ye yol olur. The White Stripes öncesinde de farklı müzikal projelerde ekmek arayan, büyük çıkışın ardından ise The Raconteurs, The Dead Weather ve solo kayıtları ile rock'n'roll'u yaşayan ve yaşatan Jack White, Third Man Records'ın ağası olarak da müzik endüstrsine imzasını attı.

 

 

Jack White'ın geçmişine götüren haberde ise çok çok eski ve bulunması zor bir plak karşımıza çıkıyor. White'ın Brian Muldoon'la beraber aynı projeye baş koyduğu The Upholsterers, artık müzik tarihinin tozlu sayfalarına karışmış bir proje. İkili yaklaşık 10 yıl evvel Your Furniture was Always Dead… I was Just Afraid to Tell You isimli bir single kaydediyor. Bu single'ın yayınlanması hiçbir zaman nasip olmuyor. Lakin; ikili gruplarının ismi ve Jack White'ın da hobisiyle örtüşecek bir şekilde döşemeciliği bu plağa alet ediyor. 100 adet basılan plak formatındaki single'lar farklı kanepelerin içine dikiliyor.

 

 

Aradan geçen yılların ardından bu 100 plağın ikisi gün itibariyle ortaya çıkıyor. Bunun üzerine de Third Man Records, Twitter hesabı üzerinden bir nevi 'message in a bottle' mantığıyla gizemle kaplanmış plağın artwork'ünü paylaşıyor. Şanslı iki kişi, kimsenin dinlemesinin nasip olmadığı single'ı dinleme fırsatına kavuşuyor. Geriye kalan kayıp 98 kopya ise halihazırda keşfedilmeyi bekliyor.