KIM KARDASHIAN’IN KALÇALARIYLA YARIŞAN ERKEK KALÇALARI

KIM KARDASHIAN’IN KALÇALARIYLA YARIŞAN ERKEK KALÇALARI


Hem De Photoshop'suz 


Photoshop ve filtre çağında yaşıyoruz. Artık kimsenin burnu kemerli değil, kimsenin gözlerinin altı mor değil, herkesin teni Nicole Kidman mermerliğinde ve neşter altına yatmadan fazlalıklardan kurtulmak ziyadesiyle kolay. Gökyüzünü filtreyle masmavi yapmak, denizin rengini Bora Bora turkuazına boyamak, herkesi ve her şeyi olduğundan kat kat güzel göstermek Milenyum çağının olmazsa olmazları arasında. 

 

Kadına ve erkeğe dayatılan güzellik algılarının yarattığı baskının insanları yüzeyselliğe itmesi pek tabii işten bile değil. Neticede basın dünyasının Taj Mahal'i kabul edilen Vogue, Eylül'de yayınladığı bir makalede içinde bulunduğumuz çağı büyük kalça devri ilan etme gafletinde bulundu. Patricia Gracia'nın 'Devir Büyük Kalça Devri' makalesi, Refinery29'ın photoshop'suz kadın kalçaları çekimi ile hakettiği cevabı buldu. 

 

 

 

Her kalçanın yusyuvarlak kase gibi olmadığını kabul eden ve "Dünyada tepsi, çatlaklı, sivilceli kalçalar da var" diyen Refinery29, photoshop'suz kadın kalçalarından sonra gerçekçi erkek kalçalarıyla huzurlarınızda… Neticede her kadın nasıl bir Kim Kardashian kalçasına sahip değilse, her erkeğin kalçası da Micheal Fassbender'ın Shame filminde şahit olduğumuz mükemmel kalçalarına benzemiyor.

 

Yüzeysel ve şekilci insanlarla dolu bir dünyada photoshop'u kişilik rötuşları yapmak için kullanmak istiyoruz.