MİTOLOJİK YARATIKLARIN ŞECERESİ ÇIKARILDI

MİTOLOJİK YARATIKLARIN ŞECERESİ ÇIKARILDI


Ansiklopedi Gibi İnfografik


Kimileri için kötülüğün sembolleri, kimileri içinse halk destanlarının başrolleri olan mitolojik yaratıklar, Uzakdoğu’dan Amerika’ya kadar her toplumun bir parçası konumundalar ve genellikle doğaüstü olayların en belirgin öznelerinden biri olarak kullanılıyorlar.

 

Toplumdan topluma, kültürden kültüre farklılık gösteren mitolojik yaratıklar kökenleri ve özellikleriyle, Venere isimli web sitesi tarafından hazırlanan bir infografikte birleştiler. Avrupa, Asya, Amerika ve Okyanusya kıtalarından gelen, toplamda 50 mitolojik yaratığın kısaca açıklandığı infografikte, Afrika kıtası şaşırtıcı bir şekilde yer almıyor.

 

İngiltere’den Basiliks’in, İrlanda’dan Banshee’nin, Yunanistan’dan Unicorn, Pegasus ve Medusa’nın, Algonkin Halkları’ndan Wendigo’nun ve Kore’den Gumiho’nun gözümüze çarptığı infografikte, Türkiye’den de bir mitolojik yaratık bulunuyor. Özellikle Tatar kültüründe adı geçen, Şürele olarak anılan yarı cin, ormanın ruhu olarak da biliniyor. Tek boynuzlu ve vücudunun tamamının kıllarla kaplı olduğu rivayet edilen bu mitolojik yaratığın uğursuz gücünün, insanları öldürene kadar gıdıklamak olduğu söyleniyor.

 

Gözlerimiz Gulyabani’yi de aramadı değil…