“NEDEN DANS EDİYORUM?”

“NEDEN DANS EDİYORUM?”


Balenin özgürlüğü


Dünyanın en karmaşık danslarından birini icra ediyorsanız, günde saatlerce vücudunuzun sınırlarını zorluyorsanız; sahi o zaman neden dans ediyorsunuz?

 

Bale yaparken tüm ışıklar sizin ve zarafetinizin üzerindedir. Dışardan bakanlar için kuğu gibi süzülüyorsunuzdur. Siz o kuğu gibi süzülmeyi gerçekleştirmek için günde on saat çalışmışsınızdır. Vücudunuzu hiç düşünemeyeceğiniz kadar zorlamışsınızdır. Ama bu durum sizi zayıf kılmaz, aksine çok daha güçlü olmanızı sağlar. Işıklar üzerinizdeyken ve dans ediyorken dünyanın merkezi sizsinizdir. Tüm bu zorlukları neden çeker balerin ve baletler? Sadece sahnede olmak için mi yoksa sahnenin getirdiği gücü elde etmek için mi? Ünlü olmak için mi, kendilerini kaybetmek için mi? Bu sorunun birden fazla cevabı var ve en güzel cevabı dansçıların kendileri verebilir.

 

#WhyIDance isimli bir kampanya başlatan The Huffington Post, Amerika’nın her yerinden dansçılara neden dans ettiklerini sordu ve cevapları tek tek topladı. İşte bir dansçı neden dans eder sorusunun cevabı: