OBAMA’NIN KIZLARINA LAF SOKMAK İSTİFAYLA SONUÇLANDI

OBAMA’NIN KIZLARINA LAF SOKMAK İSTİFAYLA SONUÇLANDI


Cumhuriyetçiler Demokratlara Karşi


ABD Başkanı Barack Obama’nın 13 ve 16 yaşlarındaki kızları Sasha ve Malia, Cumhuriyetçilerin hedef tahtasına oturtuldular. Beyaz Saray’ın Şükran Günü için düzenlediği geleneksel “Turkey Pardon” gününde, Obama’nın konuşması sırasında yanında olan kızları, azılı Cumhuriyetçilerden Stephen Fincher’ın iletişim müdürü Elizabeth Lauten tarafından, Facebook üzerinden sözlü saldırıya uğradı.

 

 

Siyasi meselesini genç kızlar üzerinden tartışarak yaş tahtaya basan Elizabeth Lauten, Sasha ve Malia’nın Beyaz Saray için geleneksel bir günde şort giymelerini ve kameralara gözlerini devire devire bakmalarını eleştirdi. Lauten, “Beyaz Saray’da nasıl giyinmeniz gerektiğini bilin, orası bar değil. Azıcık kaliteniz olsun.” yazdığı Facebook durumunda, eleştirinin dozunu biraz da olsa kaçırmış denilebilir.

 

 

Kalitesini gösteremediği bu eleştirisinden sonra, çevresi tarafından büyük baskı yiyen Elizabeth Lauten, an itibariyle istifasını bildirdi. Bu istifasının yanında özür üstüne özür dileyen Lauten, başarısız siyasi kariyerini bir daha başlamamak üzere bitirmiş olabilir, ya da Cumhuriyetçiler tarafından omuzlarda taşınabilir.