ÖMÜR GEDİK’İN ABOV DEDİRTEN SİNEMA BİLGİSİ

ÖMÜR GEDİK’İN ABOV DEDİRTEN SİNEMA BİLGİSİ


Zamansiz Sinema Bilgisinde Son Nokta


Yıl sonu listeleri bir bir dökülmeye devam ediyor, hatta önümüzdeki yıl en çok beklenen albüm/filmlerin de listesi şimdiden yapılıyor. Bizler de kendi aramızda sık sık "X'in albümü yayınlansa da dinlesek, Y film gelse de izlesek" türevi yorumlar yapıyoruz. Ama Ömür Gedik, eşsiz sinema bilgisiyle bizleri nakavt etmeyi başarıyor. Köşe yazısında 2015'te izlemeyi en çok istediği üç filmi listeleyen Sayın Gedik, yeni Steven Spielberg filminin kendisine malum olmasıyla yılların sinefillerine şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri için büyük bir fırsat sundu.

 

 

Şimdilik sadece Coen Kardeşler'in senaryosunu yazdığı ve Tom Hanks'in başrolünde oynadığı bilinen Steven Spielberg filminin bir ismi bile olmamasına rağmen IMDB'yle ciddi düşünen Ömür Gedik. listenin üçüncü sırasını Untitled Cold War Spy Thriller'a ayırdı. Soğuk Savaş döneminde geçecek yapımın ismi bile henüz belli değilken, proje ismini filmin gerçek ismi belleyen ünlü yazar, Hollywood üstündeki hakimiyetiyle gözleri kamaştırdı, ovuşturdu ve yüzlere soğuk su çarptırdı.

 

Doktor'dan DeLorean'ı ödünç alan, Flux Capacitor'ı da evdeki malzemelerle üreten Ömür Gedik'in bir dahaki sefere ismi bile olmayan filmin bizzat kendisini gelecekten getirmesini bekliyoruz.