RÜYALARINIZI DİNLEYİP İLLÜSTRASYONA ÇEVİREN BİR PROJE

RÜYALARINIZI DİNLEYİP İLLÜSTRASYONA ÇEVİREN BİR PROJE


Rüyalar Gerçek Oluyor


Biyolojik içeriği, işleyişi ve maksatları tümüyle anlaşılamayan rüyalar, uykunun hızlı göz hareketi REM adlı evreleriyle yakından ilişkili bulunan görsel ve işitsel algı ve duygulardır. Rüyaların işleyişinin açıklanması, varsayımlar düzeyinden pek öteye gidemezken psikolojik ekollerin, parapsikologların ve deneysel spiritüalistlerin rüyaları bugüne kadar farklı biçimlerde açıklama çabaları olmuştur. Rüyaların bilimsel olarak incelenmesine oneiroloji denirken, amatör incelemesinin beden bulmuş hali pek tabii Flash TV'nin Rüyanız Hayrolsun programıyla Emine Akkaya'dır. 

 

Kimi zaman Hollywood yapımı bir bilim-kurgu filmini, kimi zamansa uyanmak istemediğiniz bir romantik komediyi andıran rüyalardan uyandığınızda, uykuya geri dalıp devam filmi çekmek isteyebilirsiniz. Gerçekleştirmesi pek mümkün olmayan bu ortak rüya, New York merkezli bir dijital ajans olan Antarctic tarafından alternatif bir biçimde gerçeğe dönüştürülüyor. Şahanenin şahında olan proje DRM-DIAL'ın mimarı; tasarım, davranış ve bilgi arasında köprü kurmayı motto edinen dijital teknoloji ajansı Antarctic'in baş kreatif direktörü Michael Yussa. 

 

 

 

Proje, Michael Yussa'nın göbeğinde mercek gibi gözleri olan ve eline aldığında baykuşunki gibi bir ses çıkaran kirpiyi rüyasında ağırlamasının ertesi sabahı arkadaşıyla yaptığı telefon konuşması esnasında doğdu. Rüyalarınızı ölümsüzleştirmek istiyorsanız, 1 (844) DRM-DIAL'ı arıyorsunuz. İllüstratör Derek Charm ve ekibi sizi dinledikten sonraki 24 saat içinde rüyanızı bir illüstrasyona çeviriyor, daha sonra da bir Soundcloud link’iyle süslüyor. 

 

Siz de rüyalarınız gerçek olsun isterseniz, projeye 15 Ocak 2015'e kadar katılabilirsiniz.