ŞARKISI İŞKENCEDE KULLANILAN GRUPTAN ABD HÜKÜMETİNE FATURA

ŞARKISI İŞKENCEDE KULLANILAN GRUPTAN ABD HÜKÜMETİNE FATURA


Bildiğimiz Fatura


ABD hükümetinin Guantanamo Kampı'ndaki askeri mahkumlara yaptığı işkencelerde Metallica, Rage Against The Machine, Queen ve Eminem gibi isimlerin şarkılarını kullandığı bilinen bir gerçek. Kendilerine saatlerce bu saydığımız isimlerin şarkıları yüksek sesle dinletilen mahkumların hikayeleri yıllardır Küba'daki kamptan yükseliyor.

 

 

2002'den beri askeri hapishane olarak kullanılan Guantanamo kaynaklı bir haberimiz daha var maalesef. Kanadalı grup Skinny Puppy, askeri hapishanede şarkılarının işkence aracı olarak kullanıldığını öğrenmesinin ardından ABD Hükümeti'ne 666.000 dolarlık bir fatura gönderdi.

 

Kanadalı endüstriyel müzik grubunun bu tepkisinin başlangıcı, eski bir Guantanamo gardiyanından aldıkları bilgiye dayanıyor. Kendi şarkılarının mahkumlara dinletildiğini öğrenen grup, ilk olarak yeni albümlerinin kapağını mevzu bahis fatura şeklinde tasarlamayı düşünmüş. Daha sonrasında ise ABD hükümetine gerçek bir fatura göndermeye karar vermişler. Şarkılarının bir silah olarak kullanılmasını ve mahkumlara 6-12 saat arası seanslarla işkence yapılmak için dinletilmesini kabullenemeyen grubun 666'lı faturasına bakalım ABD hükümetinin tepkisi ne olacak?