SES KAYDINIZLA ANILARINIZI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİĞİNİZ UYGULAMA

SES KAYDINIZLA ANILARINIZI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİĞİNİZ UYGULAMA


Mobil Uygulama Dünyasinda Günün Yildizi


Akıllı telefonların bacasız sanayisi diyebileceğimiz mobil uygulama sektörü, her gün birbirinden farklı konseptlerle hayatımıza meteor yağmuru şeklinde girmeye devam ediyor. Bu yağmurun ardından işlevselliğiyle kalıcı olmayı başaran, işlevsizliğiyle mobil uygulama tarihinin derinliklerinde kaybolan veya promosyon sıkıntısı yüzünden güme giden birçok uygulamayı ayıklaması da bizlere kalıyor. Bugün sizlere tanıtacağımız uygulama ise, başarılı bir şekilde hayata geçirildiğinde oldukça güzel sonuçlara mahal verebilir.

 

 

Kopenhaglı tasarımcılar Mads Damsbo ve Åsmund Sollihøgda'nın elinden çıkan Recho isimli uygulamanın kendisini diğer mobil uygulamalardan keskin çizgilerle ayıran özellikleri var. Misal; Diablo III'ün İstanbul şubesi Mecidiyeköy'e yolunuz düştü ve kalabalıktan sıtkınız sıyrıldı. Öfkenizi birileriyle paylaşmak istiyorsunuz ama yakın çevrenizde içinizi dökebileceğiniz kimse yok. Açıyorsunuz Recho'yu, döküyorsunuz içinizi. Ruh halinizden bahsediyorsunuz veya herhangi bir şarkıyı durumunuzu özetlemesi açısından Recho ile ses kaydı yapıyorsunuz. Başka bir Recho kullanıcısının yolu günün birinde sizin bu ses kaydını yaptığınız yere düşüyor ve bıraktığınız kaydı dinleyerek duygularınıza tanıklık etme şansını yakalıyor.

 

 

Harita özelliğiyle beraber gelen uygulamada karşınıza çıkan Recho kaydı yapılmış lokasyonlara giderek sizler de farklı ses kayıtlarını dinleme imkanı buluyorsunuz. Bir nevi message in a bottle'ın günümüz versiyonu diyebileceğimiz uygulamayı ŞURADAN indirebilirsiniz.