SİMULTANE TERCÜMANLIĞA SOYUNAN SKYPE’TAN DEV HİZMET

SİMULTANE TERCÜMANLIĞA SOYUNAN SKYPE’TAN DEV HİZMET


İletişime Boyut Atlatan Uygulama


Uzak mesafeleri yok eden, dünyanın bir ucunu diğer ucuna bağlayan, Microsoft’a sevap kazandıran program Skype, yok artık dedirtebilecek yeni bir girişimle karşımızda.

 

Skype Translator olarak duyurulan yeni uygulama karşılıklı konuşmaları simultane olarak çevirebilecek. Yani, yabancı arkadaşınız kendi ana dilinde konuşurken siz de onu kendi ana dilinizde duyabileceksiniz. Yalnız, uygulama şimdilik sadece İngilizce-İspanyolca, İspanyolca-İngilizce için çeviri yapabiliyor. Windos 8.1’de ve Windows 10’un ön kopyalarında çalışan Skype Translator uygulaması, konuşmaları aynı zamanda metin üzerinde de çeviriyor. Uygulama ilk duyurulduğunda İngilizce-Almanca çeviri yapılacağından bahsedilmişti ancak Microsoft ve Skype araştırma ekipleri İngilizce-İspanyolca’da karar kıldı.

 

 

Şimdiden Skype Translator’ın okullarda kullanımını yaygınlaştırma peşine düşen Microsoft, uygulamayı Amerika ve Meksika’daki öğrenciler arasında test etti. Testin gerçekleştirildiği videoda, bu deneyimi ilk kez yaşayan çocukların yüzündeki heyecanı ve iletişim kurma hevesini hayranlıkla izledik.

 

 

Skype Translator’ı denemek için, Microsoft Skype web sitesinden bir davetiye edinmeniz ve STVER4230 numaralı kayıt kodunu kullanmanız gerektiğini belirtelim.