SIRA SENDE APPLE: APPLE YILIN EN İYİLERİNİ SEÇTİ

SIRA SENDE APPLE: APPLE YILIN EN İYİLERİNİ SEÇTİ


Best Of Itunes 2014


Galaksiyi ele geçirebilecek imkanlara sahip olmasına rağmen şimdilik kendini frenleyen Apple, yıl boyunca hayatımızın vazgeçilmezi olmuş uygulamaların, albümlerin, videoların, sinema ve dizilerin en’leri listesini yayınladı.

 

En iyi iPhone uygulaması kafa çalıştıran Elevate-Brain Training olurken, iPad’in en iyi uygulaması ise kendinizi adeta Picasso gibi hissettiren Pixelmator oldu.

 

Yılın oyunu listesinde, iPhone klasmanında birincilik Threes! isimli puzzle oyununa, iPad klasmanında ise Monument Valley’e gitti. Her iki oyun da geçtiğimiz Temmuz ayında Apple Tasarım Ödülü’nü kazanmıştı.

 

Apple Müzik Ödülleri’nde de en iyi sanatçı, en iyi çıkış yapan sanatçı, en iyi albüm ve de en iyi parça dallarında ödüller dağıtıldı. Jay Z’nin iş ortağı/karısı Beyoncé en iyi sanatçı, yükselişine mani olunamayan Sam Smith en iyi yeni sanatçı, Taylor Swift’in 1989 isimli albümü en iyi albüm ve de Iggy Azalea’nın Fancy’si ise en iyi parça seçildi.

 

 

 

 

Sinema ve televizyon dünyasını da es geçmeyen Apple, Guardians of the Galaxy filmini büyük bütçeli filmlerin, The LEGO Movie’yi de aile filmlerinin birincisi olarak seçti. En iyi mini dizi ve en iyi yönetmen dalında Emmy’i kapan Fargo da yılın dizisi seçildi.

 

 

 

Son olarak Anthony Doerr’un All the Light We Cannot See kitabına en iyi kurgu ödülünü veren Apple, 2014 yılının best of’larını tamamlamış oldu.