YENİ DOĞAN ÇOCUKLAR İÇİN YILIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN İSİMLERİ

YENİ DOĞAN ÇOCUKLAR İÇİN YILIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN İSİMLERİ


Best Of üç Kere Kulağa İsmi fisildama 2014


İngiltere’nin yeni nesil çocukları, yeni sezonunu beklerken bileklerimizi kestiğimiz dizilerin en popüler karakterlerinin isimlerini taşımaya devam ediyorlar. Soyada uyumlu isim arama ve kardeşin ismine kafiye uydurma telaşına son vermek isteyen İngiliz ebeveynler, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yeni doğan çocuklarına Game of Thrones’taki ejderhaların anası Daenerys ve stratejik zeka Tyrion Lannister’ın isimlerini veriyorlar. Ayrıca Daenerys Targeryan karakterini canlandıran Emilia Clarke’ın ismi de araya sıkışarak listedeki yerini alıyor.

 

 

 

Babycentre isimli web sitesinin araştırmasına göre, Game of Thrones’un dışında, Netflix’in deli fişek dizisi Orange Is the New Black’in yıldızı Piper karakterinin ismi de çocuk isimleri sözlüğüne hızlı bir giriş yaptı. Kimya hocasını kötü yola düşüren Breaking Bad de Walter White ve Jesse Pinkman’ın isimleriyle listeye katkıda bulunuyor.

 

 

Dizi karakterlerinin isimlerinin zirveyi zorladığı, İngiltere’de bu yıl yeni doğan erkek ve kız çocukları için en fazla tercih edilen 10 ismi sizlerle paylaşıyoruz:

1. Muhammad

2. Oliver

3. Jack

4. Noah

5. Jacob

6. Charlie

7. Harry

8. Joshua

9. James

10. Ethan

 

Kızlar için:

1. Sophia

2. Emily

3. Lily

4. Olivia

5. Amelia

6. Isla

7. Isabella

8. Ava

9. Sophie

10. Chloe