17 YAŞINDAKİ LOTO MİLYONERİNİN BİR YILI BELGESEL OLDU

17 YAŞINDAKİ LOTO MİLYONERİNİN BİR YILI BELGESEL OLDU


17 Yaşinda Paraya Para Dememek


Yaklaşık 6 gün evvel birçoğumuz talihimiz için dualar ettik. Amorti bile çıkmamasına rağmen her yıl satın almaktan vazgeçmediğimiz piyango biletimizle yeni yıl ikramiyesini kazanacağımızı, kazandığımızda neler yapacağımızı hayal ettik. Milli Piyango'nun web sitesinde bilet numaramazı arattığımızda ise tüm hayallerimizin fişi çekildi. Son rakamla amorti tutturanlar screenshot alıp Instagram'da paylaştı, ikramiyesiyle de bir paket sigara aldı. Sonunda ise hep bir ağızdan çıkan ortak ses şuydu; "Kısmetse seneye…"

 

Ama şans herkese farklı davranabiliyor. Mesela 17 yaşındaki İngiliz Jane Park. Geçtiğimiz yıl Loto'dan 1 milyon pound kazanarak "Genç, Çok Genç Milyonerler" arasına katılan ve kitleleri şansına gıpta ettiren Edinburgh'lı Park'ın hikayesi, BBC tarafından belgesel haline getirildi. Jane Park'ın ansızın kazandığı servetin yaşamına getirdiği farklılıkların, arkadaşlarıyla ilişkilerinin ve ailesinin düşüncelerinin yer aldığı 1 saatlik belgeselde küçük talihlinin son 1 yılına odaklanılıyor.

 

 

Bizdeki olmayan şansa sahip Jane Park'ın küçük yaşında tanış olduğu "milyoner" unvanı, avantajlarının haricinde tonla dezavantajı da beraberinde getiriyor. "Büyük güç, büyük sorumluluk getirir'in "Büyük ikramiye, büyük sorumluluk getirir"e döndüğü anı vurgulayan belgeseli izlemenizi tavsiye ediyoruz.