ARNAVUTLUK BAŞBAKANINDAN SAMİMİ ANMA

ARNAVUTLUK BAŞBAKANINDAN SAMİMİ ANMA


#jesuischarlie


Sadece metanet dilemekten öteye giden başbakan, Charlie Hebdo’yu anarken naifliği ile yüreğimize dokundu.

 

İnsan olanları, dünya vatandaşı olanları, vicdanlı olanları din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet, yaş ayırt etmeden derinden yaralayan Charlie Hebdo katliamının şokunu hala atlatabilmiş değiliz. Herhangi bir kökeni olmayan, sade kötülüğün simgesi terör saldırısı bir fikrin öldürülemeyeceğinin kanıtı oldu. Bir kalemi kırabilirsiniz, kalemi tutanı katledebilirsiniz ama fikirlere, özgürlüğe, mizaha, insanlığa dokunamazsınız. Bu fikrin etrafında toplanan milyonlarca kişi Paris’te toplandı. Dünya liderleri teröre karşı birlik mesajı vermek için kol kola yürüdü. Birlik mesajı vermek isteyen liderlerden biri olan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, katıldığı yürüyüşte naif anmasıyla bizi kendine hayran bıraktı.

 

Ressam ve yazar olan Başbakan Edi Rama, cebinde Fransa bayrağının renklerinde üç kalem ve ülkesinin önde gelen din adamlarıyla protestolara katıldı, kınama mesajı yayınladı.

 

Bir millete metanet dileyerek sıyrılmayan ve birlik beraberlik mesajını en güzel biçimde veren Edi Rama’yı gönülden tebrik ediyoruz.