BBC SOUND OF 2015’İN GALİBİ ÜÇTE BİRİ TÜRK YEARS & YEARS

BBC SOUND OF 2015’İN GALİBİ ÜÇTE BİRİ TÜRK YEARS & YEARS


Yarinin Yildizlari Kapişti


BBC'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve genç yetenekleri Veliefendi Hipodromu'nda yarıştırır gibi yarıştırdığı Sound of… yarışmasının 2015 ayağının galibi belli oldu. 2003 yılından beri gerçekleşen yarışmada her sene olduğu gibi bu sene de birbirinden değerli/yetenekli ve gelecek yıllarda ismini sıklıkla duyma ihtimalimizin yüksek olduğu 15 müzisyen/grup yarıştı.

 

Gözlüklü olan arkadaş Emre Türkmen

 

Geçtiğimiz yıl yeni nesil R&B'nin gözde temsilcisi Sam Smith'in kazandığı ve biraz sönük bir listenin karşımıza çıktığı Sound of…'un bu seneki ayağında Years & Years, Rae Morris, Kwabs, Shura, SOAK, Wolf Alice, George the Poet ve Slaves gibi birbirinden değerli isimler vardı.

 

 

Real isimli 404 gibi beyne yapışan single ve Ben Whishaw'lu harika videosuyla geçtiğimiz yılın en başarılı şarkılarından birine imza atan İngiliz grup Years & Years, prestijli ödülün bu yılki sahibi oldu. Kazananların genellikle "Yürü ya kulum" moduna ulaştığı BBC Sound of 2015'i kazanan Years & Years'ta bizden biri de bulunuyor. Skins dizisinden hatılayacağınız Olly Alexander'ın frontman'liğini yaptığı grupta Emre Türkmen isimli arkadaş synth'lerde ikamet ediyor.

 

İki gün evvel yayınlanan yeni single King'i de dinlemeyi unutmayın.

 

 

Yarışmanın sıralamasında Years & Years'ı sırayla; James Bay, Stormzy, Raury ve George the Poet izledi.