CHARLIE HEBDO’YU ANAN İLLÜSTRASYON BANKSY’E Mİ AİT?

CHARLIE HEBDO’YU ANAN İLLÜSTRASYON BANKSY’E Mİ AİT?


#jesuischarlie


Mizahın dünyayı kurtarması gerekiyordu. Binbir negatif etkenle çevrili hayatlarımızda yüzlerimize gülücük kondurmayı, kimi zaman gerçekten gülerken düşündürmeyi en zekice yöntemlerle başaran mizahın hayatımızdaki yeri için şükretmemiz gerekiyordu. Onu beyinlerimizin en sevgi dolu lobunda muhafaza edip gerektiğinde onu dünyanın pisliklerine karşı kalkan olarak kullanmamız gerekiyordu. Ama başaramadık…

 

Hiçbir canlı varlığın başına gelmemesi gereken bir sonla karşılaştı mizah dünyası. Hiçbir mantıklı açıklaması/izahı olmayan ve insanlık dışı bir saldırı sonucu Paris'teki Charlie Hebdo ofisinde çalışan karikatüristler hayatını kaybettiler. Aklı başında her insan gibi bu durum bizleri de üzdü, milyonları üzdü, mizahın bu şekilde gündeme gelmesi karşısında nutkumuz tutuldu. Tüm dünyanın ortak yasına ünlü sanatçı Bansky de dahil oldu.

 

 

Instagram hesabından harika bir illüstrasyon paylaşan sanatçı, durumu oldukça net ve vurucu bir şekilde özetlemeyi başardı. Bir yandan içimiz acırken bir yandan da Banksy'yi bu harika paylaşımı için tebrik etme isteğiyle dolduk.

 

EDIT: Banksy adına Independent'a konuşan bir basın sözcüsü, illüstrasyonun Banksy'e ait olmadığını açıkladı.