ELVIS PRESLEY’NİN 80. DOĞUM GÜNÜNE YARAŞIR KUTLAMALAR

ELVIS PRESLEY’NİN 80. DOĞUM GÜNÜNE YARAŞIR KUTLAMALAR


Kral’i Anmak


Karizmatik duruşu ve kitleleri peşinden sürükleyen şarkılarıyla nice jenerasyona mal olan Elvis Presley, 1977’de henüz 42 yaşındayken aramızdan ayrılmıştı. Vefatının ardından geçen 38 yılda popülerliğini hiç kaybetmeyen kral, komplo teorileriyle süslü ölümü nedeniyle de sık sık gündeme gelmişti.

 

Her zaman “Rock’n Roll’un Kralı” olarak anılacak, müzik dünyasının efsane sanatçısı Elvis Presley, bundan tam 80 yıl önce yani 8 Ocak 1935’te doğdu. Presley’nin 80. yaş doğum günü, tam da müzik dünyasının ölümsüz ismine yaraşır şekilde kutlanıyor.

 

 

Ünlü plak şirketi Legacy Recordings, yıl boyu sürecek anma programı için öncelikli olarak Elvis Presley’nin The Complete '60s Albums Collection Vol. 1 isimli koleksiyonunu iTunes üzerinden yayınladı. Koleksiyonda Presley’nin 1960-1965 yılları arasından kaydettiği parçalar bulunuyor. Kapsamlı anmada aynı zamanda Elvis Is Back, G.I. Blues, His Hand In Mine, Something for Everybody, Blue Hawaii, Pot Luck, Girls! Girls! Girls!, It Happened at the World's Fair, Elvis' Golden Records Vol. 3, Fun in Acapulco, Kissin' Cousins, Roustabout, Girl Happy, Elvis for Everyone ve Harum Scarum gibi Elvis Presley’nin diğer albümleri ve aynı isimdeki müzikal filmleri de bulunuyor.

 

 

Bugün itibariyle ElvisTheMusic isimli bir web sitesi de yayına girdi. Web sitesi, Elvis Presley hakkındaki bilgilerle dolup taşıyor. Presley’nin yaşadığı ev olan Graceland’de de eşi Priscilla Presley’nin katılacağı bir canlı yayın gerçekleşecek.

 

Spotify ile de ortaklığa soyunan Legacy Recordings, #Elvis80: The Fan Favorites Playlist isimli bir koleksiyon yayınlayacağını duyurdu.