FACEBOOK REKLAMLARI NEDEN BİZİ BU KADAR İYİ TANIYOR?

FACEBOOK REKLAMLARI NEDEN BİZİ BU KADAR İYİ TANIYOR?


Bir Gizem Daha Ortadan Kalkiyor


İnsanı “Benim saçlarım dökülmüyor ulan!” bağırtan Facebook reklamları, neye göre kime göre seçiliyor?

 

Facebook, ücretsiz bir sosyal ağın sahibini nasıl über zengin edebileceğini seneler önce gösterdi. Masum duygularımızı ve kişisel bilgilerimizi ağına katan Facebook, bu bilgiler sayesinde paraya para demiyor. Paraya yeni anlam bulması için insanlar tutuyor. Öyle böyle para kazanmıyor. Pekala bu reklamlarının bize dokunan ucu nasıl şekilleniyor? Business Insider, Facebook’un reklam politikasını masaya yatırdı ve bizimle bazı değerli bilgiler paylaştı.

 

Facebook’a kaydolduğunuz anda Facebook Reklam Kuşağı’nın bir üyesi haline geliyorsunuz. Facebook size uygun reklamları ya kişisel bilgilerinizden ya da beğendiğiniz, etkileşim kurduğunuz sayfalardan çekiyor. Bir meşrubat markasını beğendiğiniz günün ertesi günü başka markalar sizi reklamlarıyla darlamaya başlıyor.

 

Bu döngüden kurtulmanın bir yolu var mıdır? Evet, vardır. Telefonda müşteri temsilcisine ulaşmak kadar zorlu olan sistem şu şekilde işliyor.

 

İlk olarak karşınıza çıkan reklamlardan birini seçiyor ve çarpıya basıyorsunuz.

 

“Neden bu reklamı görüyorum?” seçeneğine tıklıyorsunuz.

 

Bulduğunuz bu kutucuğu sakın kaybetmeyin ve Reklam Seçeneklerini Yönetin seçeneğini seçin.

 

Karşınıza size uygun olarak seçilen reklamların kategorilerini göreceksiniz. Bu kategoriler aracılığı ile reklam seçeneklerini sıfırlayabilirsiniz. O saniyeden sonra bir daha asla kelleştiğinizi düşünmeyeceksiniz.