HİLKAT GARİBESİ ELEKTRİKLİ ARABALARIMIZ

HİLKAT GARİBESİ ELEKTRİKLİ ARABALARIMIZ


Göğsümüz Kabarmadi


İlk elektrikli araba prototipinin üretilmesinin üzerinden iki haneli yıllar geçti. Bugün, en büyük araba markaları elektrikli araba modelleriyle dünya pazarına girmiş durumda. En son bir insan “Elektrikli araba mı? O da neymiş?” diyeli 12 yıl oldu. Hal böyleyken üretilen her elektrikli araba prototipi müzelik bir muamele görüyor. Peki hangi ileri görüşlü ülke 2015 yılında elektrikli araba prototipi üretir? Türkiye.

 

Pamukkale Üniversitesi Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, go kart’tan bile hallice olmayan beş ayrı elektrikli araç prototipi üretti. Pamukkale, Horoz, Laodikeia, Tripolis ve Cumhuriyet isimli araçlar, 50 km hıza çıkarak size a-acayip bir mobilet deneyimi vaat ediyor. Üretilen araçların koltuklarına yakından bakarsanız, belediye otobüsünden tanıdık bir yapı göreceksiniz.

 

Bütçesini eğitimden önce 78 farklı yere dağıtan bir memleketin teknolojiyi 7 yıl geriden takip etmesini utançla izliyor, çabalarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz.