MÜZİK ZEVKİNİZİN ÇOCUKLUĞUNA İNİN: RETROJAM

MÜZİK ZEVKİNİZİN ÇOCUKLUĞUNA İNİN: RETROJAM


Müzik soyağacınızın selamı var


Şu anki ağdalı/az ağdalı müzik zevkinizin temeline indiğinizde;

– Bol Guilty Pleasure

– Abi/abla yönlendirmesi

– Süper FM jingle’ından BBC Radio 1’a uzanan bir yelpazenin adımları

Ve daha fazlasını görebilmek mümkün. Şimdilerde indie müziğin en bilinmeyen “The ‘s”lerinde kaybolup, elektronik müziğin dallı budaklı alt kollarında Detroit’ten Berlin’e uzanan engin DJ/prodüktör yelpazenizle parmak ısırtıyor olabilirsiniz. Ama müzik zevkinizin başlangıç noktasına gittiğinizde naiflik, kimi zaman zevksizlik, bazen ise bilinçsizlikle “Ben bunu nasıl dinlemişim?” dediğiniz sonuçlara ulaşabilmek mümkün.

Akmar Heay Metal Kolu’nda başladığınız, dinleye dinleye Nevermind kasetininin ırzına geçtiğiniz, UK’de anarşiye yelken açtığınız, Cartel t-shirt’üyle bayrak adam gibi gezdiğiniz, Spice Girls’e altıncı olduğunuz günlere geri dönmek istiyorsanız artık yeni bir sağ kolunuz var. Retrojam isimli web sitesi sayesinde doğup kundaklandığınız, ilkokulda abaküsle göz göze geldiğiniz, ortaokulda 0.5 uç aradığınız günlerin en önemli hit’lerine bir tık karşılığında ulaşabilirsiniz.

Varlığını bile unuttuğunuz, zamanında uydurma şarkı sözleriyle eşlik etmekten büyük zevk aldığınız şarkıları karşınıza çıkaran Retrojam’le nostaljide aşırı doza maruz kalacaksınız. Tek yapmanız gereken şey doğum tarihinizi girip, arkanıza yaslanmak. Ve tabii ki Play Tuşu’na basmak.