NASA’DAN VINTAGE BAŞKANLIĞINDA UZAY TURİZMİ POSTERLERİ

NASA’DAN VINTAGE BAŞKANLIĞINDA UZAY TURİZMİ POSTERLERİ


Sömestrda Mars'tayiz


Kamil Koç'la Bursa'ya gitmekten, interrail'le sefilleri oynamaktan, Avşa Adası'nda 20 TL'ye konaklamaktan sıkılanların yeni gözdesi uzay turizmi. NASA'nın hazırlıklarını tam gaz sürdürdüğü, Richard Branson başkanlığındaki Virgin Galactic'in büyük bütçeler ayırdığı uzay turizmi ile yakın bir gelecekte sömestr tatilinde kara deliklerden kara delik beğenebileceğiz. Ön rezervasyonları yapılmaya yıllar evvel başlanan uzay turizminin bir parçası olmak için küçük değil, bayağı büyük bir serveti gözden çıkarmak gerektiğini tekrardan hatırlatalım.

 

 

Bir de işin promosyon kısmı var tabii ki. NASA, önümüzdeki birkaç yıla kadar başlangıç düdüğü çalınamayacak uzay turizmi için bünyesinde bulunan Jet Propulsion Library vasıtasıyla vinatge'ın harman olduğu posterler hazırlattı. HD 40307g, Kepler-186f ve Kepler-16b gibi gezegenlere "Ver elini" diyen posterlerde 1950'lerin bilim-kurgu afişlerinden fazlaca ilham alındığı ortada.

 

 

Masrafını loto milyoneri olmadan karşılayamayacağımız uzay turizmini yaşamak için ideal olan bu posterlerle duvarlarımızı süsleyebiliriz.