NEW YORK’U HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ (VALLAHİ GÖRMEDİNİZ)

NEW YORK’U HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ (VALLAHİ GÖRMEDİNİZ)


Simcity'den Firlamiş Kareler


Vincent Laforet'yle tanışıklığınız var mı? 1975 yılında İsviçre'de dünyaya gelen Laforet, Amerika'da ikamet ettiği hayatında birçok başarılı projenin altına imzasını attı. Yönetmenlik ve fotoğrafçılıkla taçlanmış CV'sindeki işler ona 2002 yılında fotoğraf dalında Pulitzer Ödülü'nü getirdi. Bu noktadan sonra kariyeri beşinci vitese geçen sanatçı; Vanity Fair, The New York Times Magazine, National Geographic, Sports Illustrated, Time, Newsweek ve Life'ta yer alan birbirinden değerli projelere imza attı.

 

 

 

 

Bugün ise yeni bir Vincent Laforet projesiyle karşı karşıya kaldığımız şanslı günlerden biri olarak tarihe geçti. Alışıldık şehir fotoğraflarının fersah fersah üstüne çıkan Los Angeles merkezli sanatçı, New York'u kuşbakışı fotoğrafladı. Ama nasıl bir kuşbakışı? İlk bakışta SimCity'den bir kare veya bilgisayar kasasının içini andırdığını sandığımız kareler bizzat New York'un kendisi. 

 

 

 

Canon 1DX ve Mamiya Leaf Credo 50 MP kameralar kullanılarak gerçekleştirilen bu kelimelerin kifayetsiz kaldığı çekim hakkında daha detaylı bilgi alabilesiniz diye bir de video mevcut.