ÖNLERİNDE SAYGIYLA EĞİLDİĞİMİZ İSİMLERİN GÜNLÜK RUTİNLERİ

ÖNLERİNDE SAYGIYLA EĞİLDİĞİMİZ İSİMLERİN GÜNLÜK RUTİNLERİ


Bir Dahi 24 Saat Boyunca Neler Yapar?


24 saatlik zaman dilimini yeteri kadar faydalı kullanıyor muyuz? “Bir gün keşke 48 saat olsa” diyecek kadar güzel ve dolu dolu bir hayata sahip miyiz? “Yeterli zaman yok” diyerek birçok şeyi ertelemek veya es geçmek kaderimiz mi?

 

Peki, bizler kimi zaman sıradan hayatlarımızdaki günlük rutinlerimizle monotonluğun dibine vurduğumuzu düşünürken, önünde saygıyla eğildiğimiz yazarlar, filozoflar, ressamlar ve müzisyenler bir gün boyunca neler yapıyorlar/yapıyorlardı? Bu sorunun cevabının peşine düşen Podio, dünya tarihine adını 24 ayar harflerle yazdırmış Honoré de Balzac, Victor Hugo, John Milton, Voltaire, Immanuel Kant, Charles Darwin, Charles Dickens, Pablo Picasso, Wolfgang Amadeus Mozart, Sigmund Freud, Ludwig Van Beethoven gibi dahilerin günlük rutinlerini anlatan bir görsel hazırladı.

 

 

Mason Currey’in Daily Rituals isimli görselinden ilham alınarak hazırlanan The Daily Routines of Famous Creative People adlı görsel öncüsüne göre çok daha kapsamlı tasarlandı.

 

24 saatlik zaman dilimini 6 ayrı renkle ayıran görselde; mavi uykuyu, kırımızı yaratıcı çalışmayı, yeşil günlük işleri, sarı yemek ve eğlenceyi, mor egzersizi, gri de diğer işleri temsil ediyor.

 

 

Görselden; Pablo Picasso’nun gece vakti çalışmayı tercih ettiğini, Beethoven’ın sabahtan akşama kadar çalıştığını, Mozart’ın öğlenleri müzik dersi verdiğini, Freud’un öğleye kadar hastalarıyla görüştüğünü, Dickens’ın akşamları Londra sokaklarında yürüyüşe çıktığını ve çok daha fazlasını öğreniyoruz.