ÜNLÜ MARKALARA DÖRT DÖRTLÜK ÇİN İŞKENCESİ

ÜNLÜ MARKALARA DÖRT DÖRTLÜK ÇİN İŞKENCESİ


Mehmet Gözetlik'in elinden Modern Çin Mahallesi


“Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı” tasarım kuşağında bugün sizleri işleriyle tanıştırmaktan büyük zevk alacağımız kişi Mehmet Gözetlik. Büyükbaş markaların egemen olduğu bir dünyada gelenekselle moderni kavuşturan, doğuyla batı arasında OGS’siz geçiş sistemi görevi gören Mehmet Gözetlik’in işleri kısa süre içerisinde göz önündeki tasarım blog’larındaki yerini aldı. Bileğinin hakkıyla elde ettiği bu başarıyı bizler de Play Tuşu’na taşımak istedik.

Hayırlı amaçlar için kullanıldığında gözünüze Thai Masajı yapan, ucuzlaştığında ise LED ışıklı taksiden öteye geçemeyen neon ışıkları himayesi altına altan Mehmet Gözetlik; Starbucks, Burger King, Ford, Converse, LEGO ve Levi’s gibi markaların ikametini kendi el emeği göz nuru Çin Mahallesi’ne aldırıyor. Neon ışıklı tabelalara ünlü markaların logolarını Çince yazılar eşliğinde mıhlıyor.

“Keşke canımın içi sevgilim/kan kardeşim/anam babam hediye alsa bana” dedirten Chinatown projesinin üretim aşamasını özetleyen bir de video mevcut. Mehmet Gözetlik’in kendi profilindeki diğer işlere de bakmanızı tavsiye ederiz.